ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNDE GÜNCEL BİR YAKLAŞIM: TERS YÜZ ÖĞRENME

 

  • Giriş
  • Yöntem
  • Ters Yüz Öğrenme
  • Ters Yüz Öğrenme ve Etkileşimli Videolar
  • Ters Yüz Öğrenme için Kullanılabilecek Platformlar
  • Bir Ters Yüz Öğrenme Yönetim Sistemi: Edpuzzle
  • Ters Yüz Öğrenme ile Programlama Öğretimi Pilot Çalışması
  • Tartışma, Sonuç ve Öneriler
  • Kaynakça

DOI: http://dx.doi.org/10.14527/9786053183563b2.070 

PDF: Burayı Tıklayınız

KAYNAK: Karaca Celal, Öğretim Teknolojilerinde Güncel Bir Yaklaşım: Ters Yüz Öğrenme, (Ed. Özcan Demirel & Serkan Dinçer), Eğitim Bilimlerinde Yenilikler ve Nitelik Arayışı, Pegem Akademi Yayınevi, 2016, S.1171-1182.http://dx.doi.org/10.14527/9786053183563b2.070 (PEGEM INDEX)


Giriş

Öğrenci başarısı, motivasyon, derse aktif katılım, kalıcılık, etkileşim gibi değişkenlerin iyileştirilmesiyle, eğitimde kaliteyi artırmak için pek çok araştırma yapılmaktadır. Bu araştırmalarda kullanılan farklı öğretim yöntemlerinin ve teknolojinin öğrenmeye olan etkisi araştırılmaktadır.

Bu kitap bölümünde alanyazında flipped learning, flipped classroom (Bergman ve Sams, 2012) gibi isimlerle anılan ters yüz öğrenme incelenmektedir. Ters yüz öğrenmenin geleneksel yüz yüze öğretimden hangi noktalarda farklılaştığı, ters yüz öğrenmeye göre bir öğrenme ortamının nasıl geliştirilebileceği, ters yüz öğrenme yönetim sistemi olarak kullanılabilecek platformlar, ters yüz öğrenmede önemli yer tutan etkileşimli videolar, alanyazından yapılan araştırma sonuçları gibi konular detaylı bir biçimde ele alınmaktadır. Ayrıca yükseköğretim düzeyinde ters yüz öğrenmeye göre hazırlanan bir öğrenme ortamının öğrencilerin akademik başarısına olan etkisi, yapılan pilot uygulama sonuçlarına göre değerlendirilmektedir.

Yapılan pilot araştırmanın tüm dünyada önemi giderek artan Algoritma ve Programlama öğretimi gibi önemli ve akademik başarı oranının düşük olduğu bir ders için yapılıyor olması bu çalışmanın özgünlüğünü ortaya koymaktadır. Zira ters yüz öğrenmenin akademik başarıya etkisinin araştırdığı deneysel araştırma sayısı sınırlı sayıdadır. Diğer yandan programlama öğretimi ile ilgili alanyazındaki araştırmalar incelendiğinde bu konudaki akademik başarının istenilen durumda olmadığı görülmektedir. Proulx (2000), bilgisayar bilimlerimde öğrenim görmeye başlayan öğrencilerin tökezlediklerini ifade etmektedir. Jenkins (2002), programlamanın öğretilmesi en zor derslerden biri olduğunu savunmaktadır. Allison, Orton ve Powell (2002), üniversitelerde bilişim eğitimi veren bölümlerin, öğrencilerine ilk kez verecekleri programlama dersinin nasıl verilmesi konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtmektedir. Kinnunen ve Malmi (2008), tüm dünyada programlamaya giriş dersine kayıt olan öğrencilerin %20 - %40 oranlarında bilişime yönelik dersleri veya bölümü bıraktığını ifade etmektedir. McCracken Schultz, Sellke ve Spartz (2001), yaptıkları çalışmada öğrencilerin programlamaya giriş dersindeki başarılarının çok düşük olduğunu tespit etmişlerdir. Güncel bir yaklaşım olan ters yüz öğrenmenin, öğretiminde önemli zorluklar yaşanan programlama öğretimine etkisinin araştırılması, bu çalışmanın esas çıkış noktasıdır.

DOI:  https://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-14292-5_1
REFERENCE: Başçiftçi F., Karaca C. (2010) A New Approach for Fingerprint Matching Using Logic Synthesis. In: Zavoral F., Yaghob J., Pichappan P., El-Qawasmeh E. (eds) Networked Digital Technologies. NDT 2010. Communications in Computer and Information Science, vol 87. Springer, Berlin, Heidelberg https://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-14292-5_1 (SCOPUS).

 Abstract

In this study, a new approach based on logic synthesis to match feature points from fingerprint images is developed and introduced. For fingerprint matching we propose logic minimization method to make matching process easy and fast. We think that use logic minimization method might be used as a reliable in fingerprint recognition.

Keywords: Biometric, fingerprint recognition, logic synthesis 

Introduction of Biometrics and Fingerprint

A biometric is a physical or psychological feature that can be measured and quantified. This quantified feature can be used to authenticate a person with a degree of certainty by comparing different measurements of this feature. Clearly the degree of certainty depends on the type and quality of the biometric and the authentication algorithm used. Fingerprint biometrics was one of the first biometrics that is used for identification and authentication purposes. It is still widely used in many areas and people accept that fingerprints are unique and can be used for identification. Since it is widely used, it is crucial to have a secure fingerprint authentication system. Generally macro and micro features are used to identify a fingerprint image [1]. Macro features can be seen with the naked eye but to see the micro features, a sensor device is necessary. The most common macro features are ridge patterns as illustrated in Figure 1.On the other hand, common minutia points (i.e. micro features) are ridge ending, ridge bifurcation and dot (or island) as illustrated in Figure 2. Some of the main macro and micro features are marked in Figure 3. In our study, we will work on feature points determined fingerprint image to match feature points between two fingerprint images by using logic minimization. Feature points will be taken an important role for our matching process.